Interview met Jeroen Spaink: eigenaar van De Ballonnenwinkel

de ballonnenwinkel jeroen spaink

Jeroen vertelt over hoe hij De Ballonnenwinkel heeft opgericht en waarom werken met ballonnen zo leuk is.

Oprichter van De Ballonnenwinkel Jeroen Spaink vertelt over zijn passie: ballonnen

De Ballonnenwinkel in Amsterdam levert al jaren bedrukte ballonnen, ballondecoraties en helium ballonnen door heel Nederland en België. Het is begonnen met het stuk voor stuk zelf opblazen van ballonnen, maar nu rijdt oprichter Jeroen Spaink met teams door heel Nederland in grote bussen om zijn ballondecoraties af te leveren. De Ballonnenwinkel is populair want grote merken zijn klant: van Campina tot H&M.

logo ballonnenwinkelIn 2002 is Jeroen Spaink begonnen met het opzetten van De Ballonnenwinkel. Hij werkte toen in de horeca en zijn werkgever had elke week een ballonnenboog voor de deur staan. “Ik wilde altijd al een keer voor mezelf beginnen en ik zag mijn kans. Ik vroeg mijn werkgever of ik elke week de ballonnenboog mocht maken, dat was goed en zo ben ik in de ballonnenwereld getrokken.”

Ballondecoratie met de hand maken
Jeroen: “bij het maken van die eerste ballonnenbogen was het echt even aanmodderen. Nu maken we een ballonnenboog in een kwartier maar over de eerste ballonnenboog heb ik wel 7 uur gedaan. Samen met mijn ouders blies ik alle ballonnen met de mond op en knoopte ze tot een boog in de woonkamer. Die boog moest daarna weer in stukken om hem in een personenauto te kunnen vervoeren. Op locatie zette ik hem dan weer in elkaar.”

ballonnen oplatenTijd voor groei
“Het balletje is gaan rollen doordat steeds meer mensen aan mijn werkgever vroegen waar hij die ballonnenboog vandaan had. Hij vertelde dat ik die gemaakt had en zo kreeg ik steeds meer klanten. In 2005 heb ik mijn baan in de horeca opgezegd en ben ik fulltime met De Ballonnenwinkel aan de slag gegaan. Ik heb toen ook een ruimte gehuurd zodat ik klanten kon ontvangen. Inmiddels zitten we hier met 7 mensen en hebben we talrijke apparatuur om het maken van de ballondecoraties eenvoudiger te maken.”

ballondecoratie

Bedrukte ballonnen en ballondecoraties voor grote namen
Vanaf 2005 gingen de zaken steeds beter lopen bij De Ballonnenwinkel. Jeroen: “we leveren aan veel grote namen zoals H&M, Mars en Crocs. Ook zijn we nu bezig met de ballondecoraties voor Coca Cola, zij bestaan dit jaar 125 jaar. Een ballonnenklus die me echt is bijgebleven is een actie van Campina. Zij hadden een campagne lopen over gezondere melk van gezonde koeien. Om deze actie te promoten wilden ze op 7 plekken in Nederland 5000 ballonnen laten opstijgen om precies 9 uur ’s ochtends. We zijn toen met 7 teams midden in de nacht vertrokken en we hebben op elke plek 5000 ballonnen onder een grote bol opgeblazen. En zo gingen er om 9 uur ’s ochtends precies 35.000 van onze bedrukte helium ballonnen de lucht in. Daar heb ik wel nachten van wakker gelegen, het was onze eerste grote klus!”

Passie voor ballonnen
Jeroen Spaink runt De Ballonnenwinkel met een grote passie. “Het werken met ballonnen is heel erg leuk. Het klinkt misschien cliché maar ik houd echt van de afwisseling. Je komt vaak op feestjes en je werk draait vrijwel altijd om leuke dingen. Zo heb ik ballondecoraties geleverd op de bruiloft van Reinout Oerlemans en stond ik met zijn vrouw te overleggen over de plek van de ballonnen. Ook bij de finale wedstrijd om de landstitel tussen Ajax en Twente heb ik ballonnen geleverd voor het VIP-deck. Dan sta je ineens op het veld, dat soort dingen zijn heel gaaf om mee te maken. En dat allemaal dankzij De Ballonnenwinkel!”

» Bekijk het portfolio van De Ballonnenwinkel of bekijk meer afgeronde klussen in ons blog.

Meer informatie?

offerte aanvragen stel een vraag ballonnen bestellen
 
bekijk ballonnen portfolio Ballonkleuren
© 2018 De Ballonnenwinkel | Webshop: Shopman
Specialist in gevulde helium ballonnen, bedrukte ballonnen en ballon decoraties. Ballonnen bedrukt met uw logo, online bestellen bij de Ballonnenwinkel!